Boeken

Malawi - klik hier


Cultuurhistorische Atlas van de Vecht

De laatste jaren fotografeert Rob Elfring als huisfotograaf voor de Provincie Overijssel in het Vechtdal. Een team deskundigen uiteenlopend van historici, landschapsdeskundigen en archeologen hebben een goed gedocumenteerde en rijk geillustreerde 'Cultuurhistorische Atlas van de Vecht' gemaakt.

Rob Elfring fotografeerde de circa 260 locatie- en portretfoto's en ondersteunde de beeldredactie voor dit zeer gevarieerde boek dat mogelijk gemaakt is door de Rijksdienst Cultureel Erfgoed en de Provincie Overijssel. Zie W-Books (voorheen Waanders). Het heeft een liggend formaat en telt 336 pagina's. Dit boek is zeer informatief en rijkelijk voorzien van historische en nieuwe foto's, illustraties en bijzonder (historisch) kaartmateraal. De pers kopt dat het een magistraal boek is. Samensteller van het boek, Luc Jehee, in een TV-interview over het boek, klik hier. Foto's Vechtdal: scroll naar beneden.

Schier Zintuiglijk

Rob Elfring verbeeldt in dit boek het oneindige van het kleine en de verbondenheid tussen mens en natuur. Voorproefje? Zie Schiermonnikoog Fotoboek. Via info@elfoto.nl bestelt u dit fraai uitgevoerde boek voor de scherpe prijs van € 15,00/stuk. Ruim 80 foto's, 24.5 x 22 cm, hardcover, 132 pagina's, gebonden, verzendkosten € 3,50/stuk in NL. Sponsors: Vitens, Waterschap Friesland en Natuurmonumenten. Een pareltje van een fotoboek net zoals Schiermonnikoog de parel van de Waddenzee is en door de Nederlanders verkozen is tot het mooiste plekje van Nederland!

Middag Humsterland, kroniek van een noordelijk landschap

De fotografie voor het boek over Middag Humsterland is in opdracht van de Dienst Landelijk Gebied Groningen verricht. Rob Elfring Fotografie fotografeerde, samen met de Groningse fotografen Joost Sizoo en Omke Oudeman, dit Nationale Landschap door de seizoenen heen. Hij kreeg daarbij de volledige artistieke vrijheid met een restrictie: de ziel van het landschap moest vastgelegd worden! Het mooi geillustreerde en zeer gevarieerde en informatieve boek is in 2010 gepresenteerd in het Wierdenmuseum in Ezinge. Meer info of boek bestellen via uitgever Godert Walter. Foto's Middag Humsterland: scroll naar beneden.

Dit is Ommen

In 2006 heeft Rob Elfring Fotografie in opdracht van de burgemeester Ommen gefotografeerd voor het boek 'Dit is Ommen'.

Harderwijk

In 2008 fotografeerde Rob Elfring Fotografie i.o.v. uitgeverij diepenmaat voor een boek over het verleden en de toekomst van Harderwijk i.s.m. de historische vereniging aldaar.

Hulshorster Enk

In juni 2013 is het boek 'Zeven eeuwen boerenarbeid, De Hulshorsterenk, een cultuurhistorisch monument' uitgekomen. Voor dit boek maakte Rob Elfring Fotografie de portretten.

Ik til de wolken op

Het boek 'Ik til de wolken op' gaat over de persoonlijke beleving van het ziekteproces van een Zwolse darmkankerpatiënte. De Wijthmenerplas bij Zwolle is een van haar lievelingsplekken en daarom richtte Rob Elfring zich voor de fotografie in dit boek met name op die Wijthmenerplas. Uitgeverij Zinnenkunst presenteerd dit boek in 2009 in Zwolle en dat kon natuurlijk maar op een plek: de Wythmenerplas!

Rob Elfring Fotografie fotografeert regelmatig voor boeken. In opdracht en op eigen initiatief. Eigen initiatief zijn de boeken over Schiermonnikoog, Istanbul en ook 't Olders Huus, een boek over de Achterhoekse boerderij 'De Pol' waar Rob dertig jaar foto's maakte. Voor een overzicht zie cv | boeken. Ook combineert hij zijn fotografie regelmatig met proza of poëzie van anderen, zie gallerie Foto & Poëzie.

 

Vechtdal

Vechtdal: Johan Kiewiet, laatste beroepsvisser op de Vecht - Gramsbergen

Vechtdal: Stuw - Vilsteren

Vechtdal: Zandverstuiving - Beerzerveld

Vechtdal: Jacob Versteegh, pontbaas Haersterveer - Zwolle

Vechtdal: Vechtanjer - Beerze

Vechtdal: Uitzichtpunt - Lemelerberg

Vechtdal: Berceau - Mataram (Dalfsen)

Vechtdal: Stadsgezicht - Ommen

Vechtdal: Kerkhof 'Jodenbergje' - Hardenberg

 

Middag Humsterland

Middag Humsterland: Sluis - Aduarderzijl

Middag Humsterland: Allersmaborg - Aduarderzijl

Middag Humsterland: Vette klei - Tolhek / Den Ham (Gr.)

Middag Humsterland: Geploegde akker, Riet - Niehoofsterdiep / Heereburen

Middag Humsterland: Paard - Kommerzijl

Middag Humsterland: Hek - Oldehove / Noordhorn

Middag Humsterland: Piloersemaborg - Den Ham (Gr.)

Home